Herdenkingsdienst op 4 mei in Grote Kerk

Haagse Dodenherdenking en concert in Grote Kerk

Geen openbare dodenherdenking in Den Haag op 4 mei 2020 en nog wel 75 jaar na de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. De Haagse Gemeenschap van Kerken wil helpen dit gemis te verzachten.

Daarom is er op 4 mei van 19.00 - 20.35 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk van Den Haag .
 De dienst is hier live te volgen via YouTube. De livestream start om 18.55 uur.

Uit het programma:
  • Welkom van Ad van der Helm, voorzitter HGK.
  • Ben van Oosten bespeelt het orgel van de Grote Kerk, o.a. met werk van Jean Alain.
  • Er is een toespraak van Marco van Baalen, oud-directeur Haags Historisch Museum en een gedachtenis van de Haagse predikant D.A. van den Bosch, overleden in 1942 in kamp Amersfoort.
  • Er zijn opnamen van interviews met Hagenaars mw. Van der Laan en dhr. De Bruijn over hun oorlogservaringen.
  • Er is een live schakeling met de plechtigheid op de Amsterdamse Dam, daarvoor en daarna wordt live muziek uitgevoerd door musici uit verschillende landen, Pau Sola Masafrets (Catalonië, Spanje, Nederland) – cello, Cengiz Arslanpay (Turkije, Nederland) – houtblazer en electronische piano), Maryanka Golovchenko (Oekraïne, Nederland) – zang, Geerte de Koe (Nederland) – viool
  • De klokken zullen luiden en we sluiten af met een zegenbede.