Kerstfeest in de Duinzichtkerk Kerstfeest in de Duinzichtkerk

Kerstfeest in Duinzichtkerk

Kerstfeest is het feest van de verbondenheid rondom dat kwetsbare wonder dat ons als mensen is geschonken. Die verbondenheid willen wij graag met elkaar gestalte geven. Niet alleen als gemeente maar ook samen met de mensen om ons heen in wijk en stad. Op Kerstavond geven we van 20.30 – 21.30 uur een klein feestje op ons plein met een levende Kerststal, Glühwein en Chocolademelk, samenzang onder leiding van de Cantorij en het evangelie voorgelezen door de commissaris van de Koning. Met lampjes en marshmellows voor de kinderen en de toren opgelicht. Daarna is er een verstilde Kerstnachtdienst waarin we stil willen staan bij de actuele betekenis van het Kerstfeest, omlijst met topmusici als Hermine Deurloo met mondharmonica en jazzpianist Rembrandt Frerichs. Vanzelfsprekend omlijst met samenzang van de bekende Kerstliederen.

Op Kerstochtend spelen we met de kinderen het Kerstverhaal uit en worden we begeleid door het Kinder Kerst Koor onder leiding van Sarah Mareels. Daarnaast is er natuurlijk de traditionele Kerstpreek en de samenzang.

Van harte hopen wij dat we het, ondanks alle maatregelen, fijn en veilig kunnen vieren wat ons bepaalt bij het geheim van het evangelie: namelijk dat Israëls God onder ons is komen wonen als bondgenoot.