Uit het corona-crisisteam

Op woensdag 3 maart 2021 heeft het crisisteam vergaderd over het advies van de PKN om de coronamaatregelen iets te versoepelen tot:
- maximaal 30 bezoekers waarbij kwetsbaren en risicogroepen worden geadviseerd de diensten online te blijven volgen;
- gemeentezang door maximaal 4 zangers met 3 meter tussenruimte en 5 meter afstand van de mensen in de kerk.

Wat hebben wij besloten?
Het crisisteam heeft unaniem besloten om door te gaan op de ingeslagen weg. Dat wil zeggen: kerkdiensten met 10 bezoekers plus kinderen en medewerkers. Ook voor wat betreft de gemeentezang gaan we door op de ingeslagen weg. Niet zingen dus, maar luisteren naar cd's.
Met Pasen – en dat is al op 4 april! – hebben wij één professionele zanger die vanaf het balkon bij het orgel alle liederen zal zingen. We hopen dat het verantwoord is het zingen met een klein groepje vanaf Pasen weer te kunnen oppakken!

Waarom hebben wij dit besloten?
Het advies van de PKN kwam voor ons op een onverwacht moment.
Het sluit niet aan bij de zorgelijke berichten van het RIVM, bij het feit dat de Engelse variant veel besmettelijker is en dat het aantal besmettingen stijgt in plaats van daalt.
Het advies van de PKN sluit ook niet aan bij de versoepelingen van het kabinet; die versoepelingen betreffen één-op-één-contacten en niet de groepsgrootte. Wij mogen allemaal nog steeds maar één bezoeker per dag ontvangen en buiten maar met twee personen samen zijn.
Daarom vinden wij het onverantwoord om nu onze kerkdiensten op te schalen.

Hoe verder?
Wij allemaal snakken ernaar om in een volle Duinzichtkerk de lofzang gaande te houden. Toch vragen wij u om – met ons – nog vol te houden tot het echt verantwoord is om met grotere groepen samen te komen. Wij beloven u dat zodra de bioscopen en de theaters weer open gaan voor 30 mensen of meer, wij ook met 30 mensen of meer naar de kerk kunnen.

Het crisisteam: Jan Willem Thijs, Gerrit van Straalen, Ad van Nieuwpoort, Anne-Helene Borgts, Sam Boelens, Sylvia Huijboom, Jenny du Pon