Wezenzondag, 24 mei

Al ruim dertig jaar is het Hemelvaartsweekend het weekend waarin er het ene jaar gasten uit Duitsland naar Den Haag komen, en er het andere jaar twintig tot dertig mensen uit Den Haag op bezoek gaan naar de wijk Marienbrunn, in het zuiden van Leipzig. Dat gemeentecontact is al voor 'de Wende' opgezet vanuit de Vredeskapel en de Duinzichtkerk. De laatste jaren doet ook de Christus Triumfatorkerk mee met deze uitwisseling.

Dit jaar kan de uitwisseling niet doorgaan. Toch is de viering op zondag 24 mei in samenwerking met Pfarrer Jörg Sirrenberg uit Leipzig tot stand gekomen. De lezing uit Johannes klinkt ook in Duitsland, net als maar liefst vier van onze liederen. Eén ervan zingen we in het Duits. Zo geven we op een andere manier vorm aan onze verbondenheid met onze broeders en zusters in Duitsland.

Klik hier voor de Hemelvaartsgroet uit Leipzig.