The Great Books School

Michel Krielaars – dinsdag 7 juni 20.00 uur Great Books School

Op de laatste avond van deze serie van de Great Books School zal Ruslandkenner en schrijver Michel Krielaars (NRC) een inleiding houden over Dostojevski’s De Broers Karamazov. Naast de deelnemers aan de Great Books School – die dit boek in vier avonden met elkaar gelezen hebben – is deze avond ook open voor andere belangstellenden. De avond begint om 20.00 uur in de Duinzichtkerk. Allen van harte welkom!

In het najaar van 2021 is de Nederlandse versie van The Great Books School van start gegaan: met elkaar telkens één van de 100 belangrijkste boeken van de westerse cultuur lezen, zonder inleiding of ‘framing’ vooraf. Na een inspirerende start met De Toverberg van Thomas Mann, gaan we dit voorjaar De broers Karamazov van Fjodor Dostojevski lezen en bespreken. In vijf avonden bespreken we de tekst en kiezen ook een aantal bladzijden uit voor close reading. Op de laatste avond komt er een deskundige met ons meepraten en -denken over onze vragen en ideeën over het boek.
De broers Karamazov, in de vertaling van Arthur Langeveld, combineert een spannende whodunnit met filosofische vragen over recht, gerechtigheid, atheïsme en religie. De deelnemers lezen ter voorbereiding op de avond telkens ongeveer 200 pagina’s, om zo in 4-5 keer door het boek heen te komen. Voor de kosten van de deskundige en de koffie/thee en verwarming van de zaal vragen wij deelnemers om een bijdrage van 25 Euro voor 5 avonden.
De bijeenkomsten zijn open voor iedereen en er is een maximum van 25 deelnemers.

De bijeenkomsten worden gehouden op:
  • Di 22 maart, telkens om 20.00 uur
  • Di 5 april