Terugblik Duinzichtgesprek Rob Oudkerk

Terugblik Duinzichtgesprek Rob Oudkerk
Antisemitisme, op zoek naar antwoorden (kijk hier het gesprek terug)

Kort verslag van het Duinzichtgesprek van Ad van Nieuwpoort met Rob Oudkerk op 11 februari 2025

Het gesprek wordt , als altijd, muzikaal omlijst door Koen van der Linden, ditmaal op de nieuwe vleugel in de Duinzichtkerk.

   Bij een familiebijeenkomst in 2023 speelde Rob Oudkerk, oud-wethouder in Amsterdam en oud-lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, met zijn familie een woordspelletje, een soort wens voor het komend jaar, zoals ze elk jaar doen. Het winnende woord was: verbinding. Hiervan is in de wereld niets terechtgekomen. Maar wél in de familiekring zelf.
lees meer »
 
Terugblik Duinzichtgesprek met Renée Jones - Bos

Terugblik Duinzichtgesprek met Renée Jones - Bos
Kijk hier het Duinzichtgesprek terug
Terugblik op het Duinzichtgesprek van Ad van Nieuwpoort met Renée Jones-Bos over de nieuwe wereldorde,  zondag 17 september 2023 in de Duinzichtkerk

   Renée Jones heeft bij Buitenlandse zaken gewerkt en is o.m. Secretaris-Generaal bij dit ministerie, ambassadeur in Washington en Moskou geweest, en daarmee bij uitstek gesprekspartner om over de nieuwe wereldorde van gedachten te wisselen. Hoe zij deze tijd, na de inval van de Russen in Oekraïne,  beleeft, is de eerste vraag.
lees meer »
 
Terugblik Duinzichtgesprek Ron Fresen Terugblik Duinzichtgesprek Ron Fresen
            

Op zondag 12 november sprak Ad van Nieuwpoort met Ron Fresen in de serie Duinzichtgesprekken. Een inkijkje in de wereld van de politieke journalistiek en duiding van het politieke klimaat in Nederland in aanloop naar de verkiezingen op 22 november. Kijk hier het Duinzichtgesprek terug.

Het huidige politieke landschap en de verkiezingen van 22 november 2023.

12 november 2023, Ad van Nieuwpoort in gesprek met Ron Fresen,oud politiek verslaggever van het NOS Journaal.Op een zowaar droge zondag beleefde een opnieuw goed gevulde kerk een boeiend gesprek van Ad met Ron Fresen.

lees meer »
 
Terugblik Bart Chabot in Duinzichtgesprekken

Terugblik Bart Chabot in Duinzichtgesprekken
Duinzichtgesprek van Ad van Nieuwpoort met Bart Chabot, zondag 29 oktober 2023 in de Duinzichtkerk

   Bart Chabot is schrijver, dichter, wijkgenoot en zelfs Benoordenhouter want hier geboren en getogen. En bovenal een hoogst geanimeerd en geestig spreker. Het kost wel energie om zijn spraakwaterval te volgen. Maar moeite wordt beloond. Het gesprek valt niet in een verslag samen te vatten. Kijkt u hier het op Youtube. Toch een poging om er enkele punten uit te halen.

 
lees meer »
 
Duinzichtgesprek met Niki Jacobs Duinzichtgesprek met Niki Jacobs
The ballad of Mauthausen, zondag 26 september in een volle Duinzichtkerk.

Een verbijsterend mooie middag was het met Niki Jacobs en haar vier fantastische muzikanten. We werden meegenomen door de afgronden van antisemistisme, haat en vernedering maar tegelijk ook opgetild door de lichtheid van het geschonken leven en de liefde.

Een onvergetelijk begin van de nieuwe serie Duinzichtgesprekken.

 
Duinzichtgesprek met Bas Heijne Duinzichtgesprek met Bas Heijne
 

Met dit citaat van Henry James eindigde tijdgeestfluisteraar Bas Heijne afgelopen zondag middag zijn inspirerende wervelwind in een volle Duinzichtkerk. 
 
Zonder verbeelding lopen we als samenleving vast. Maar kijk uit dat het geen inbeelding wordt! 
 
Kijk hier terug op een mooie zondagmiddag met een palet vol ideeën en kritische beschouwingen: