Duinzichtgesprek met Niki Jacobs Duinzichtgesprek met Niki Jacobs
The ballad of Mauthausen, zondag 26 september in een volle Duinzichtkerk.

Een verbijsterend mooie middag was het met Niki Jacobs en haar vier fantastische muzikanten. We werden meegenomen door de afgronden van antisemistisme, haat en vernedering maar tegelijk ook opgetild door de lichtheid van het geschonken leven en de liefde.

Een onvergetelijk begin van de nieuwe serie Duinzichtgesprekken.

Duinzichtgesprek met Bas Heijne Duinzichtgesprek met Bas Heijne

Met dit citaat van Henry James eindigde tijdgeestfluisteraar Bas Heijne afgelopen zondag middag zijn inspirerende wervelwind in een volle Duinzichtkerk.

Zonder verbeelding lopen we als samenleving vast. Maar kijk uit dat het geen inbeelding wordt!

Kijk hier terug op een mooie zondagmiddag met een palet vol ideeën en kritische beschouwingen:

Duinzichtgesprek met Diederik Gommers

Foto: Michiel Goudswaard
Op zondag 13 maart sprak Ad van Nieuwpoort met Diederik Gommers, intensivist aan het Erasmus MC in Rotterdam in de serie Duinzichtgesprekken. Gommers spreekt over zijn persoonlijke ervaring, het OMT, hoe de politiek toch anders is dan je denkt en hoe het verder moet. Een uur voor vragen en antwoorden over alles rondom om Corona.

Kijk hier het Duinzichtgesprek terug

Duinzichtgesprekken is een platform voor bezinning op het vlak van cultuur, maatschappij, bedrijfsleven en politiek. Eenmaal in de maand gaat predikant Ad van Nieuwpoort in gesprek met mensen die een belangrijke rol spelen in het publieke debat of anderszins ons verder kunnen helpen in het nadenken over de toekomst van onze samenleving.

Duinzichtgesprek met Freek de Jonge

Foto: Henri Reuchlin
Op zondag 10 april sprak Ad van Nieuwpoort met Freek de Jonge in de serie Duinzichtgesprekken.

‘Als het geloof er niet in slaagt zich onmisbaar te maken, zal de vluchtheuvel van de transcendentie verdwijnen. Langzaamaan zal de nieuwsgierige culturele mens opgaan in een manipuleerbare, consumerende massa die het geweten, onze morele verbinding met het Heilige, is kwijtgeraakt, als was het een ontstoken blindedarm’ (uit: Kom verder, pg. 322).
En prachtige middag was het gisteren met Freek de Jonge in de Duinzichtkerk

Kijk hier het Duinzichtgesprek terug