In de Media

In de Media
'Als we niet visionair denken, dan gaan we het heden verabsoluteren, dan komen we in 'Egypte" terecht. Maar als je over visie praat zonder dat je kijkt waar we vandaan komen, dan is het alleen maar een luchtballon. Daarom dus terug naar de bronnen - om vandaaruit na te kunnen denken over de toekomst'.

Jelle van Baardewijk in gesprek met Ad van Nieuwpoort bij De Nieuwe Wereld. Kijk en luister hier
 
Deze weken...

Ad van Nieuwpoort bij The Hour of Power
Deze weken...

Zondag 6 februari jl. was Ad van Nieuwpoort te gast bij The Hour of Power. Met Jan van den Bosch spreekt hij over  zijn boek 'Leven! Zonder oplossing'  en over de zeggingskracht van de verhalen uit de Bijbel.

Kijk hier The Hour of Power met Ad van Nieuwpoort
 
Deze weken...

Deze weken...
Ad van Nieuwpoort over zijn liefde voor de schrift: ‘Als de Bijbel opengaat, gebeurt er iets'

Beluister hier de podcast 
 
Deze weken... Deze weken...


Interview met Ad van Nieuwpoort in Kerk in Den Haag.
Lees hier het hele interview
 
 
Deze weken... Deze weken...


Interview met Ad van Nieuwpoort in Kerk in Den Haag.
Lees hier het hele interview
 
 
Deze weken... Deze weken...

Foto: Steve Parsons/AP

Ad van Nieuwpoort biedt samen met Joost Röselaers in NRC Handelsblad van 19 januari 2021 perspectief in Opinie: Licht aan 't eind van de tunnel: vaccineer in de kerk. Lees hier het hele artikel
 
 
Deze weken... Deze weken...
Groot interview in Den Haag Centraal met Ad van Nieuwpoort.
Lees het interview hier
 
Kerst-Essay in Financieel Dagblad Kerst-Essay in Financieel Dagblad
 

Al wandelend kom je tot de kern

Ad van Nieuwpoort

Ook dominee Ad van Nieuwpoort sloeg aan het wandelen dit jaar. Hij leerde wat een goede wandeling, met de verstilling die daarbij hoort, in petto kan hebben. Fotograaf Michiel Goudswaard legde al wandelend de stilte vast van de eerste lockdown.

 
Krant weergave
 
Wandelaars langs de Amstel, Amsterdam. Wandelaars langs de Amstel, Amsterdam. Foto's: Michiel Goudswaard

Wij hebben er hier in huis een nieuwe gewoonte van gemaakt elke dag te beginnen met een wandeling. En wij zijn duidelijk nietde enigen. Overal zie ik wandelende mensen. De wandelaarszijn allang niet meer alleen maar hondenbezitters, zoveel is duidelijk. Wewillen eruit. Misschien wel om de onrust te bezweren. De onrust die zichkan ophopen als je te lang binnen zit. Maar ook omdat we snakken naarbuitenlucht, naar beweging, naar ruimte, naar andere perspectieven.

lees meer »
 
Leerhuis Navolging anno 2020 Leerhuis Navolging anno 2020
In onze lezingenreeks ‘Navolging anno 2020’ (september 2019 – december 2020) stellen we ons in een viertal bijeenkomsten de vraag: wat is ‘Navolging van Jezus’ anno 2020 ? Ligt hier mogelijk ook de uitdaging om dat ‘brandend hart in ons’ (Emmaüs) te hervinden? In september was er een boeiende lezing van Leo Fijen in onze kerk, gevolgd door een inspirerende lezing over Thomas à Kempis door ds. Hans Tissink in november.

Op 1 december besprak Ronelle Sonnenberg vanuit haar achtergrond als predikant, onderzoeker en docent met ons hoe voorbeeldfiguren en gesprek jonge mensen kunnen helpen op de weg van geloven. Ronelle Sonnenberg is docent praktische theologie aan de PThU.   

 
 
'Dit is de Zondag' met Ad van Nieuwpoort 'Dit is de Zondag' met Ad van Nieuwpoort
Op zondag 30 augustus sprak ds. Ad van Nieuwpoort in Dit is de Zondag op Radio 1 over zijn nieuwste boek: 'Leven! zonder oplossing'. 

Het boek 'Leven! zonder oplossing: de parabel Job als levensles' gaat over hoe de coronacrisis duidelijk maakt dat het leven niet maakbaar is en lijden en verlies ons zomaar kunnen overvallen.
U kunt hier de uitzending terugluisteren.
 
Podcast Extra

Podcast Extra
In de podcast ‘Levensbepalend’ ontvangt Elsbeth Gruteke ditmaal Ad van Nieuwpoort. Als zoon van een traditioneel hervormde predikant had hij in zijn jeugd de behoefte om uit het gelovige wereldje te breken. Maar toen hij het werk van Miskotte ontdekte, ontvlamde zijn liefde voor de Bijbel. Dat vuur werd verder aangewakkerd door de theoloog en predikant Frans Breukelman, die hem er uiteindelijk van overtuigde dominee te worden. Het was een rol die Ad op het lijf geschreven bleek. Zelfs zo zeer dat hij zichzelf er haast in dreigde te verliezen. Dat veranderde echter compleet toen zijn dochter werd geboren: ‘Zij was mijn redding; zij heeft mij het gewone leven weer ingetrokken.’

Luister hier de podcast
 
Deze weken...

Kerstessay Ad van Nieuwpoort in Trouw 25 december 2021
Deze weken...
Kerst 2021
Dit weekend in Trouw het kerstessay van Ad van Nieuwpoort
lees hier het hele artikel