Tegengif Tegengif
Dit is Tegengif. Op dit kanaal vindt u Ad van Nieuwpoort in gesprek met vaders, leraressen, artsen, cabaretiers en buurtgenoten over hoe zij deze Coronatijd ervaren. Tegengif is het kanaal waar verhalen en gedachten samenkomen over hoe wij elkaar hoop en inspiratie kunnen bieden in moeilijke en verwarrende, maar daarnaast soms ook bemoedigende tijden.

Tegengif de podcast Tegengif de podcast
Tegengif is ook als podcast te vinden op spotify, luister het hier.

Tegengif 17 Tegengif 17

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Steven Mijnsbergen, rector a.i. van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum (VCL) over de uitdagingen in deze corona-tijd voor een middelbare school.

Tegengif 16 Tegengif 16

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Mechteld Schelberg, theatermaker en oprichter van Plankgas over hoe het publiek wordt gemist en waar we nu door worden geinspireerd.

Tegengif 15 Tegengif 15

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Daniëlle Horbach, lid van de Raad van Bestuur van het Haaglanden Medisch Centrum (HMC).

Tegengif 13 Tegengif 13

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Hester Brandenhorst. Hester is verantwoordelijk voor de ouderenzorg in Wassenaar. Waar loopt zij tegenaan in deze kwetsbare tijden. En hoe verloopt de vaccinatie? Hester draagt al een leven lang een tekst van Paulus met zich mee die haar op de been houdt. Ze vertelt er inspirerend over in het gesprek dat Ad van Nieuwpoort met haar had.

Tegengif 14 Tegengif 14

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Conny Kalkhoven, eigenaresse van boekvakhandel Couvée-Benoordenhaeghe op het Hoytemaplein in Den Haag. Over de oproep aan Rutte om zo snel mogelijk boekenhandels open te stellen, lokaal kopen, optimistisch blijven en vertrouwen houden.

Tegengif 12 Tegengif 12

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Willem Wiegersma over Basalt en hoe Corona de gezondheidszorg ontregelt.

Tegengif 11 Tegengif 11

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Jaap de Hoop Scheffer. Zij spreken over de val van het kabinet Rutte III, de bestorming van het Capitol en wat Jaap de Hoop Scheffer inspireert.

Tegengif 10 Tegengif 10

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Louise Kortman, directeur van de Oranje Nassauschool.

Tegengif 9 Tegengif 9

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met onze burgermeerster, Jan van Zanen.

Tegengif 8 Tegengif 8

In deze aflevering spreekt Ad van Nieuwpoort met Eline Leijten. "Zouden we niet allemaal zorgverlener moeten zijn?

Tegengif 7 Tegengif 7

Voor wie steekt Constantijn van Oranje een kaarsje op in deze schaarse tijden? Ad van Nieuwpoort in gesprek met Constantijn van Oranje. Een gesprek van mens tot mens.

Tegengif 6 Tegengif 6
Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort stadsgenoten vanuit de Duinzichtkerk over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering neemt psycholoog/predikant Claartje Kruijff ons mee in haar zoektocht naar een steviger staan in een kwetsbare wereld.

Tegengif 5 Tegengif 5
Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort stadsgenoten vanuit de Duinzichtkerk over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering gaat hij in gesprek met de voorzitter van de wijkvereniging Benoordehout Chance Pennington de Jongh.

Tegengif 4 Tegengif 4

Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort stadsgenoten vanuit de Duinzichtkerk over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering gaat hij in gesprek met directeur STEK (Stad en Kerk) Derk Stegeman over hoe in corona-tijd mensen helpen die geen helper hebben.

Tegengif 3 Tegengif 3
Jaap Smit

Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort stadsgenoten vanuit de Duinzichtkerk over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. In deze aflevering gaat hij in gesprek met Commissaris van de Koning Jaap Smit. "Als je weet dat je kan zwemmen, geeft het niet hoe diep het water is".

Tegengif 2 Tegengif 2

In dit gesprek gaan Ad van Nieuwpoort in gesprek met Anne-Helene Borgts initiatiefnemer van het OMG magazine

Tegengif 1 Tegengif 1
Ad van Nieuwpoort

Iedere week spreekt Ad van Nieuwpoort stadsgenoten vanuit de Duinzichtkerk over leven in schrale tijden, ter bemoediging en inspiratie. Deze eerste keer de predikant van de Duinzichtkerk zelf over kerk-zijn anno nu.

Tegengif 39 Tegengif 39

Areopagus